AVERE APPETITO...



İtalyan yemeklerine merak saldığım doğrudur. Evde tabiiki herşeyi yapamasamda özellikle karidesli makarna ve taze makarnalar her zaman favorim. Tabii ki bu ölçü işini hiç bir zaman tutturamadığım ve hep göz kararı yapıyor olmam  anneden kalan bir yetenek :) Hani televizyondaki yabancı yemek programlarında kadın ya da adam çok güzel anlatır ya 1 cup şeker, 60 ml krema, 30 gram badem... o badem ben de acaba hiç 30 gr mı yakaladı mı bilmiyorum ama sonuç yine de güzel... Bir de hiç bilmediğim bir yemeği ilk yapmayı denediğimde tabii ki ölçüsüz ilkinde gerçekten efsane... sonrasında geliştirmek adına ve değişiklikler adına hüsran da olmuyor değil. Konu ile ilgisi yok ama Hamsili Pilavın tadını bilmeden Hamsili Pilav yapmışlığım bile var....

Gelelim bu yayının konusu olan İtalyan Benzeri Türk usulü Karidesli Makarnaya, kendi yaptığım şekilde bu tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii ki ülkemizde deniz mahsülü, balık bulmak bir yana mahallelerde balıkçı bile kalmadı. Bu nedenle taze jumbo karidesleri Macro Market ten temin edebilirsiniz. Bu tarif iki kişiliktir. Zaten dediğim gibi göz kararı....

11 adet jumbo karides
Yarım paketten biraz daha az spagetti makarna ( Academia Barilla kullanırsanız al dante kıvamı daha iyi yakalayabilirsiniz)
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber, 2 adet kesme şeker

jumbo karidesler marketten temizlenmiş sadece kuyrukları kalmış şekilde alınır. 1 tane karides soslanmadan ayrılır. Diğerleri bir çukur kaba alınıp zeytinyağı, sarımsak, pul biber, karabiber ile harmanlanır ve yarım saat kadar bekletilir. Ben karidese karabiber acısını daha çok yakıştırdığım için karabiberi daha fazla. Acı oranını kendinize göre ayarlarsınız.
Makarna bol suda tuzla haşlanır haşlama suyuna ayırdığımız 1 adet karides atılır... suyundan yarım çay bardağı ayırıp süzülür. soğuk sudan geçirmeye zaten gerek yok. Makarna kenara bırakılır. hemen aynı tencereye altı yüksek ateşteyken marine edilmiş karidesler sosuyla birlikte bırakılır arkalı önlü 1 er dakika çevrilip küp doğranmış domatesler ve küp şeker ilave edilir. Hemen peşinden ayırdığımız çay bardağı haşlama suyu eklenir. Domatesler suyunu salıp biraz çekince kıvam oluşunca hızlıca makarna ilave edilir ve 2 dk kadar karıştırılır. İsterseniz tadına bakıp tuz ilave edebilirsiniz. 10 dk kadar demlenmesi ve sosu çekmesi için bekletilir ve ardından servis yapılır.

Aslında  blog bir yemek bloğu değil fakat İtalyan ve deniz mahsulü deyince bir de bu akşam bu makarnayı yapınca tarifi vermek istedim. Bu yazıyı yazacağımı düşünmediğim için maalesef fotoğraf çekmedim ama ben bu makarnayı zaten çok sık yapıyorum. Bir dahakine inşallah... Deneyen ve seven herkese afiyet olsun...


Yorumlar

Popüler Yayınlar